Mindfulnesstraining Individueel

Bij een Individueel Mindfulnesstraject is er ruimte om de training op jouw persoonlijke behoeften af te stemmen.
De 8-weekse Mindfulnesstraining is een training in aandacht, loslaten en niet-oordelen. Tijdens de 8-weekse Mindfulnesstraining leer je omgaan met oude patronen die je in de weg zitten en je leert om bewustere keuzes te maken in werksituaties en in de relatie met jezelf en anderen. Dit komt ten goede van zowel je mentale als je  emotionele en fysieke gezondheid.
Een 8-weekse Mindfulnesstraining heeft een positief effect op het ervaren van en omgaan met stress, piekeren, negatieve gevoelens, angst en pijn. Met als gevolg dat je je beter kunt concentreren en gemakkelijker ontspant.

Ervaringsgericht leren d.m.v. aandachtsoefeningen

De 8-weekse Mindfulnesstraining is een praktische training en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur waarin we een aantal oefeningen doen en deze nabespreken. Doordat we stil staan bij wat goed gaat en daar waar je obstakels ervaart, krijg je inzicht in hoe je met jezelf omgaat. De aandachtsoefeningen binnen de training zijn op oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga, gebaseerd. Zo maken zitmeditatie, een liggende aandachtsoefening en ‘mindful bewegen’ deel uit van het programma. Daarnaast krijg je binnen de training ook uitleg van de thema’s en werkzame principes van mindfulness en van de oorzaken van het kwijtraken van onze natuurlijke mindfulness, zoals stress, emotionele last of piekeren. Je ontvangt een werkmap waarin de thema’s en de oefeningen verder worden toegelicht.

Dagelijkse oefening / investering

Bewust en met aandacht leven vraagt om dagelijkse oefening; juist door dagelijks te oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid. Een aantal van de oefeningen krijg je dan ook mee om thuis verder te oefenen. Tijdens de bijeenkomsten kijken we vervolgens terug op de mindfulnessoefeningen voor thuis en de zaken die je daarin bent tegengekomen. Hierbij ligt de nadruk op het oefenen. Door de oefeningen ook thuis en op je werk toe te passen, kun je mindfulness integreren in het dagelijks leven. Hou er dus rekening mee dat je hiervoor dagelijks extra tijd inplant: Een gewoonte doorbreken kost tijd en aandacht!

Data/tijden: In overleg.
Prijs: €1195 p.p. incl. 21% BTW (indien de training wordt vergoed door de werkgever is dit bedrag excl. BTW)
Incl. werkboek en audiobestanden, zodat je ook thuis aan de slag kunt gaan met mindfulnessoefeningen.

De mindfulnesstraining wordt veelal (deels) vergoed vanuit de werkgever.
Kijk hier voor meer info omtrent vergoeding.

Neem contact op voor meer informatie of meld je meteen aan.

“We cannot change what we are not aware of, and once we are aware, we cannot help but change.”

– Sheryl Sandberg

“Tessa is een lief en warm persoon en ik voelde me gelijk bij haar op mijn gemak. Omdat het een individuele training is ga je echt met zaken aan de slag waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Dit is soms heel confronterend maar ik heb ontzettend veel geleerd en voel me nu veel rustiger, sterker en blijer. Ik kan iedereen deze training aanraden.”

Monique
“Tessa is een zeer warm persoon, met voldoende kennis en (eigen) ervaring. De training is intensief, vooral ook de thuiswerkopdrachten. Maar als je erin investeert, merk je het effect. Mocht je een training Mindfulness zoeken, dan raad ik je deze training bij Tessa zeker aan.”
Irma, Amsterdam
“De mindfulnesstraining is een zeer nuttige training! In de training behandel je meerdere technieken, welke je thuis oefent. Je kan zo precies ondervinden welke techniek bij je past. Je leert je eigen emoties te herkennen en hierop in te spelen. Mindfulness heeft meer rust in mijn leven gebracht, doordat ik nu heb geleerd om meer in het ‘nu’ te leven. Waar ik eerder vooral in het verleden en de toekomst leefde. Het kost op het begin wel wat tijd, maar gedurende de training merk je dat het al veel meer in je systeem blijft zitten. Het blijft natuurlijk oefenen, maar wanneer je dit doet zal het resultaat hebben.”
Inge, Amsterdam
“De training heeft me heel veel gebracht, al is het heel subtiel. Ik heb geleerd om tijd en ruimte te nemen om dingen/activiteiten weer op zichzelf te waarderen en niet vertroebeld met allerlei andere zaken die je bij multi-tasken niet zo bewust ervaart. Ook de kleine adempauze oefeningen betekenen nu veel voor mij in de dagelijkse hectiek.”
Suti, Amsterdam